9 turtingiausi narkotikų baronai ir 1 baronė: pasakiški turtai, žiaurumas ir nebaudžiamumas

Visi puikiai žinote, kad norint tapti turtingu, reikia pasinerti į kokį nors sėkmingą verslą, kad ir kokiems tikslams – geriems ar blogiems – jis tarnautų.

Yra vienas toks verslas, kuris paprastą žmogų gali paversti turtingiausiu pasaulyje. Taip, kalba eina apie narkotikų verslą. Žemiau išvardyti dešimt turtingiausių narkotikų baronų, kurie vis dar žiba narkotikų verslo rinkoje.

1. Frankas Lucasas

Gimimo vieta: Šiaurės Karolina (JAV)
Tinklo vertė: 52 milijardai dolerių

Šis vyras gimė 1930 metais ir tapo svarbiausia figūra narkotikų versle. Jis sukūrė tarptautinę narkotikų rinką, kurioje jo verslas nusidriekė nuo Niujorko iki Pietryčių Azijos. Monopolinę narkotikų rinką jis perėmė iš Italijos mafijos. Jo prekės ženklas „Mean Machine“ į narkotikų liūną įtraukė daugybę narkomanų, kurie sukrovė jam pasakiškus turtus.

2. Dawoodas Ibrahimas Kaskaras

Gimimo vieta: Alahabado rajonas (Indija)
Tinklo vertė: 6,7 milijardo dolerių

Dawoodas Ibrahimas Kaskaras karaliauja turtingiausių narkotikų baronų sąrašo viršuje. Šis Indijos nusikalstamo pasaulio ir narkotikų baronas siejamas su politiniais bombardavimais Mumbajuje 1993 metais, kurie pareikalavo daugiau kaip 250 žmonių gyvybių. Jis taip pat buvo siejamas su Osama Bin Ladenu, o ir jo vadovaujama organizacija „Organizuoto nusikalstamumo Goldman Sachs“ yra labai gerai žinoma. Be narkotikų operacijų, jis vis dar užsiiminėja tokiais dalykais kaip ginklų falsifikavimas, terorizmas, filmų industrijos finansavimas, turto prievartavimas. Pakankamai dideles pajamas šis vyras gauna ir iš Bolivudo.

3. Broliai Ochoa

Gimimo vieta: Medeljinas (Kolumbija)
Tinklo vertė: 6 milijardai dolerių

Kaip visi žinome, Kolumbijoje narkotikų verslas klesti. Tad susipažinkime su pačiu turtingiausiu Kolumbijos narkotikų baronu. Tiesa, sakant, jų net trys. Tai broliai Jorge’as, Juanas ir Fabio, kilę iš aukštesniojo viduriniosios klasės sluoksnio, gavę puikų išsilavinimą ir susikrovę turtus, kurių vertė siekia 6 milijardus dolerių. Jie garsėja ypatingu komandiniu darbu, kuris ir garantavo puikias pajamas. 1991 metais broliai buvo suimti, o po penkerių metų iš kalėjimo išėjo. 1999 metais vėl buvo suimtas jauniausias iš brolių, jam skirta 30 metų kalėjimo bausmė.

4. Gilberto Rodriguezas Orejuela

Gimimo vieta: Marikita, Tolimos departamentas (Kolumbija)
Tinklo vertė: 3 milijardai dolerių

Gilberto Orejuela yra dar vienas narkotikų baronas iš Kolumbijos. Jis uždirbo milžiniškus pinigus kartu su savo broliu, paskutiniajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje kontrabanda į JAV gabendami kokainą. Gilberto vadovauja Orejuela brolių narkotikų verslui, yra didžiausias kokaino tiekėjas daugeliui šalių, dėl ko narkotikų rinkoje jis visiems puikiai žinomas. Tai turtingiausias visų laikų narkotikų baronas. 2006 metų rugsėjo mėnesį jis buvo pripažintas kaltu dėl pinigų plovimo ir nuteistas trims dešimtmečiams kalėjimo federaliniame kalėjime.

5. Carlosas Enrique Lehderis Rivasas

Gimimo vieta: Armenija (Kolumbija)
Tinklo vertė: 2,7 milijardo dolerių

Jis užima antrą vietą Kolumbijos narkotikų baronų sąraše. Yra vienas Medeljino kartelio (isp. Cartel de Medellin) įkūrėjų. Carlosas Enrique Lehderis Rivasas yra vokiečio ir kolumbietės sūnus. Jis sukosi kokaino versle, pasisavino vieną nedidelę salą Bahamose, iš kur tiekė narkotikus į daugybę vietų. Taip pat jis vadovavo tikrai narkotikų kontrabandos bazei, kurią saugojo ginkluotos pajėgos. Kontrabandos gabenimui jis naudojo privačius lėktuvus. 1987 metais jis buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos ir dar 135 metus, tačiau 1992 metais jam buvo pasiūlyta duoti parodymus ir bausmė iki gyvos galvos buvo sutrumpinta iki 55 metų.

6. Rafael Caro Quintero

Gimimo vieta: Sinaloa (Meksika)
Tinklo vertė: 650 milijonų dolerių

O štai ir pirmas narkotikų baronas iš Meksikos. Rafaelis Caro Quintero yra vyriausias iš keturių brolių. Iš pradžių jis įsitraukė į marihuanos verslą, turi daugybę ūkių Sonoroje, kur gali auginti kanapes. Taip pat jis pardavinėja kokainą ir metamfetaminą, o šis verslas jam neša puikias pajamas. 1980 metais jis kartu su broliais įgijo vietos valdžios ir teisėsaugos palankumą iki tokio lygio, kad galėjo veikti nebaudžiami. Vienintelė priežastis, kodėl tai galėjo funkcionuoti – jie investavo milžiniškus pinigus į bendruomenę, finansavo jos veiklą, nekilnojamą turtą ir statybos projektus. Nepaisant visko, šis Meksikos narkotikų baronas 1985 metais buvo nuteistas keturiasdešimčiai metų kalėjimo.

7. George’as Jungas

Gimimo vieta: Bostonas, Masačusetso valstija (JAV)
Tinklo vertė: 100 milijonų dolerių

George’as Jungas yra vienas turtingiausių narkotikų prekeivių. 2001 metų juostoje „Kokainas“ („Blow“) jį vaidino Holivodo aktorius Johnny Deppas. Jis prekiavo kokaino Medeljino kartelyje, atėjęs į valdžią susikrovė turtus, tiekė kokainą į daugelį Jungtinių Valstijų vietų. George’as Jungas uždirbo mažiausiai 100 milijonų dolerių ir jų nelaikė kojinėje, o prisipirko namų už šiuos pinigus. Kol sėdėjo kalėjime, jo kameros draugas Carlosas Lehderis išmokė jį kokso kontrabandos paslapčių. 2014 metais, atlikęs beveik du dešimtmečius trukusią kalėjimo bausmę, jis buvo paleistas.

8. Freeway Rickas Rossas

Gimimo vieta: Trupas, Teksaso valstija (JAV)
Tinklo vertė: 52 milijonai dolerių

Freeway Rickas Rossas, kurio tikrasis vardas Ricky Donnellas Rossas, yra tikra įžymybė. 1980 metais jis užsiiminėjo kreko platinimu, vėliau tiekė kokainą, kuris 1999 metais pražudė kelis milijonus žmonių, iš ko jis susikrovė šūsnis dolerių. Narkotikų prekyboje jis sukasi nuo devyniolikos metų. Tiesą sakant, jis yra tas žmogus, kuris gali „pasigirti“ sukūręs nuo kvaišalų priklausomų žmonių tinklą Los Andžele. Jo kreko gamykla kasdien gali pagaminti ir parduoti narkotikų už du-tris milijonus dolerių.

9. Khunas Sa

Gimimo vieta: Mongyai (Mianmaras)
Tinklo vertė: 5 milijonai dolerių

Taip pat žinomas kaip Mianmaro narkotikų baronas, Khunas Sa šiame versle sukasi nuo 1974 metų. Jis du dešimtmečius kalė pinigus iš narkotikų kontrabandos. Khunas Sa narkotikais aprūpina tris regionus: Laosą, Tailandą ir Mianmarą. Jis kraunasi turtus iš narkotikų taip, kaip niekam kitam nepavyko. Taip pat jis sukūrė didžiulę heroino imperiją. Kadangi tai turtingiausias narkotikų baronas, jis atvirai tyčiojasi iš Amerikos narkotikų karo veidmainystės ir siūlo JAV vyriausybei pirkti jo opiumo. Vis dėlto, 1996 metais jis kapituliavo prieš Mianmaro pareigūnus, o kas nutiko jam vėliau – mažai žinoma.

10. Griselda Blanco

Gimimo vieta: Kartachena (Kolumbija)
Tinklo vertė: 2 milijonai dolerių

Tai vienintelė moteris šiame sąraše. Kolumbijos narkotikų baronams atstovaujanti Griselda Blanco vadinama kokaino krikštamote, ji garsėja kaip viena pavojingiausių ir žiauriausių visų laikų narkotikų prekeivių. Ji buvo produktyvi kontrabandininkė, vysčiusi kokaino verslą tokiose vietose kaip Majamis, Pietų Kalifornija ir Niujorkas. Moteris pagarsėjo 1975 metais laivu pergabenusi 150 kilogramų kokaino – tai didžiausia visų laikų koks laivybos operacija. Kol sukosi narkotikų versle, Griselda Blanco nužudė daugiau kaip du šimtus žmonių. 1985 metais ji buvo nusiųsta į kalėjimą, iš kurio į laisvę išėjo 2004 metais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis