Pratimai šlaunims ir sėdmenims stiprinti

Po ilgų ir daugeliui tingių švenčių sveika pajudėti!

Pajudėti lauke - visada gera idėja! Kol vaikai važinėjasi rogutėmis ar sniego senį lipdo, mamytės kviečiamos pasimankštinti. Kalanetikos mokyklos įkūrėja Aistė Gustė-Jančiukienė dalinasi pratimais, kurie ne tik primins grakštųjį baletą, bet ir sustiprins šlaunis ir sėdmenis.

Žiūrėkite video (apačioje) ir mankštinkitės.

Pirmieji du pratimai skirti lengvam apšilimui, kraujotakos suaktyvinimui. Atlikite jų tiek, kiek malonu, kiek norisi. Pratimus, kurių metu judame maža amplitude (pulsuojame), kartokite 30-60 sekundžių, visada – iki sau malonios ribos. Kūnui stiprėjant, trukmė ilgėja savaime. Pratimą pakartokite ir kita koja, žinoma.

Visų pratimų metu svarbu išlaikyti tiesų stuburą. „Parieskite“ dubenį po savimi (suimkite sėdynkaulius), įtraukite apatinę pilvo dalį - lyg užtrauktumėte siaurų kelnių užtrauktuką. Pečiai nuleisti ir lengvai „susegti“ ties „liemenėlės sagtimi“. Kaklas ilgas, tiesus, smakras ir krūtinė šiek tiek kilstelta, viršugalviu stiebiamės aukštyn. Įsivaizduokite save lyg baleriną - tai padės temptis ir tiestis aukštyn. Tokiu būdu pratimus atliksite daug lengviau, o įprotis išsitiesti padailins laikyseną.

Moters fizinė ir psichinė savijauta mėnesio eigoje kinta, tad ir pratimų sudėtingumas, trukmė, krūvis yra labai individualus dalykas. Visada mankštinkitės įsiklausydama į kūno siunčiamus signalus. Pratimai turi teikti malonumą ir atitikti Jūsų fizinį pasirengimą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis