Patarimai, kaip išvengti nemalonaus odos tempimo? LAIMĖTOJAI

Odos sausumas vargina tiek sveikus žmones (ypač mažus vaikus bei vyresnio amžiaus žmones), tiek sergančius odos bei kitomis ligomis. Išsausėjusi oda būna dėl sutrikusios odos epidermio barjerinės funkcijos. Tuomet ji tampa šiurkšti, nelygi, atsiranda nemalonus tempimo pojūtis. Sausėjanti oda parausta, pleiskanoja, ima niežėti.

Tyrimai rodo, kad kas antra moteris teigia jaučianti odos tempimą, o 38 proc. – kad oda yra sausa. Nors priemonių sausai odai daugybė, išsausėjimo atvejų per pastaruosius 30 metų padaugėjo triskart, tad sausumas yro viena dažniausių šiuolaikinės moters problemų.

Su kokiais išbandymais kasdien susiduria mūsų oda? Veikiama šalčio, permainingo oro, vėjo, karščio, oro kondicionierių, ji netenka drėgmės. Jei prausiame odą muilu, dažnai naudojame prausimosi želę, apsauginis odos sluoksnis dar susilpnėja. O kur dar nesubalansuota mityba, vaistai, alkoholis... Net į odą besitrinantys drabužiai ją įjautrina! Lipidų gamybą mažina ir odos ragėjimo procesus spartina hormonų kaita per menopauzę.

Kokios yra pagrindinės odos išsausėjimo priežastys?

Shutterstock nuotr.

Drėgmės trūkumas

Sausai odai visų pirma trūksta vandens. Ją sausina daugybė išorinių aplinkos veiksnių, tarp jų: maža santykinė oro drėgmė, stiprus vėjas, šaltis, karštis, ultravioletiniai spinduliai. Odą sausina ir netinkama jos priežiūra, kai dažnai prausiama sausinančiais muilais, kontaktuojama su įvairiais dirgikliais: cheminėmis medžiagomis, skalbimo milteliais, indų plovimo, patalpų valymo priemonėmis, dūmais, įvairiomis medžiagomis, esančiomis parfumerijos produktuose. Įtakos odos sausėjimui turi paveldimumas, natūralus odos senėjimas, vitamino A trūkumas maiste, endokrininės ir odos ligos.

Kenkia šaltis

Labai dažnai, net ir normalią odą turintiems žmonėms, ji išsausėja šaltuoju metų periodu, prasidėjus patalpų šildymui. Išsausėjimas pasireiškia odos pleiskanojimu, šerpetojimu, niežėjimu, gali įtrūkti odos raginis sluoksnis, atsirasti nedidelių žaizdelių. Sausa oda yra neelastinga, šiurkšti, paraudusi. Ją niežti ir ji pleiskanoja.

Būtinos priemonės

Sausa oda išskiria per mažai odai suvilgyti būtinų riebalų – sebumo. Dėl šios priežasties oda greitai išsausėja, todėl jos priežiūrai reikia skirti ypatingai daug dėmesio. Būtina naudoti specialiai sausai odai skirtas priežiūros ir kosmetikos, pavyzdžiui „Pharmaceris“ priemones. Kai oda išsausėja, ji tampa nelygi, įsitempia ir būna labai plona. Dingsta odos stangrumas ir elastingumas, ji jautriai reaguoja į temperatūros svyravimus, linkusi į uždegimus, dažnai parausta. Dažniausios sausos odos priežastys yra paveldėjimas arba vandens trūkumas (dehidratacija).

Kaip padėti

Pirmiausia atkreipkite dėmesį, kokius prausiklius ir valiklius naudojate. Jie turėtų būti bemuiliai, be parabenų, odai tinkamo pH. Reikėtų vengti labai karšto vandens, nes šis dar labiau sausina odą (ideali vandens temperatūra – apie +34 °C). Labai svarbu nupraustą odą drėkinti – tam puikiai tinka emolientai. Jų sudėtyje nėra odą dirginančių medžiagų.

Sausos odos priežiūrai reikėtų vartoti emolientus – tai riebalinės vietiškai naudojamos medžiagos, kurios drėkina, minkština ir saugo odą nuo išorinių dirgiklių. Tai aukštos kokybės priemonės, kuriose nėra dažų, aromatinių medžiagų. Net septynių tokių produktų liniją siūlo PHARMACERIS – dušo gelį, kasdienę vonios emulsiją, drėkinamąjį lipidus atkuriantį kūno balzamą, kremą veidui ir kūnui, intensyvų lipidus atkuriantį mišinį, raminamąjį ir minkštinamąjį kūno kremą ir lipidus atkuriantį kremą kūnui ir veidui.

PHARMACERIS EMOTOPIC linijos priemonės geros dar ir tuo, kad yra visiškai saugios naudoti netgi kūdikiams nuo pirmos gyvenimo dienos, jei odelė yra jautri ir sudirgusi.

PHARMACERIS E kasdienė vonios emulsija EMOTOPIC padeda sustiprinti natūralų odos hidrolipidų barjerą ir rekomenduojama naudoti esant jautriai, sausai, šiurkščiai odai, kuriai būdingas niežėjimas, dirginimo pojūtis ir kontaktinės alergijos. Be to, emulsija, praturtinta unikaliu rapsų ir kanapių aliejų deriniu, gali būti naudojama ir esant sveikai odai, siekiant išvengti odos išsausėjimo ir atopinio dermatito atsiradimo, pasunkėjimo arba pasikartojimo.

Neutralaus pH PHARMACERIS E kreminis dušo gelis EMOTOPIC pagrindas yra aktyvūs emolientai, jis švelniai valo, drėkina, švelnina ir minkština odą. Išskirtinai švelnus prausiklio pagrindas, biologiškai atitinkantis fiziologinį odos pH, neardo apsauginio hidrolipidų barjero. Dėl savo unikalių raminamųjų ir maitinamųjų savybių rapsų aliejus padeda atkurti natūralią odos fiziologinę pusiausvyrą.

Gelio sudėtyje yra lipidus atkuriančio kanapių aliejaus, poli-nesočiųjų riebalų rūgščių (linolo ir alfa linoleno rūgščių), dėl to jis labai veiksmingas sausai ir atopinei odai prižiūrėti, nuraminti ją, sumažinti tempimo pojūtį ir šiurkštumą. Gelyje yra odos atsinaujinimą skatinančio vitamino E, kuris padeda atkurti naturalų hidrolipidų barjerą, užtikrina reikiamą lipidų kiekį ir epidermio maitinimą. Apsaugo odą nuo žalingų aplinkos dirgiklių.

PHARMACERIS E drėkinamasis lipidus atkuriantis kūno balzamas EMOTOPIC padeda apsaugoti odą nuo išsausėjimo. Balzamo sudėtyje esantys emolientai suteikia tarpląstelinės jungiamosios medžiagos ir atkuria optimalų lipidų kiekį epidermyje. Labai sausai odai jie suteikia maitinamųjų ir drėkinamųjų medžiagų.

Labai veiksmingų medžiagų (alyvuogių vaškas, lanolinas, ryžių aliejus) derinys pasižymintis regeneruojamosiomis savybėmis, ilgam atkuria epidermio drėgmę ir lipidus. Sukuriamas apsauginis barjeras, neleidžiantis epidermiui netekti vandens. Balzamas atkuria natūralią odos fiziologinę pusiausvyrą, optimalią drėgmę ir minkštumą. Jis taip pat sumažina odos sausumą, pleiskanojimą ir neleidžia vėl atsirasti per didelio sausumo simptomams. Balzamas greitai susigeria, nepalikdamas riebios plėvelės ant odos ar drabužių.

PHARMACERIS E barjerinis kremas emolientas veidui ir kūnui EMOTOPIC skirtas odos šiurkštumui ir dirginimui mažinti ir ypač tinka suskeldėjusiai rankų, alkūnių, kelių odai prižiūrėti.

Kremas suteikia odai trūkstamų keramidų ir lipidų, užtikrina optimalų drėkinimą, maitinimą ir švelnina epidermio sluoksnį. Ant odos kremas sudaro jungiamąjį apsauginį lipidų barjerą, apsaugantį nuo aplinkos dirgiklių, neleidžia atsirasti nedideliems pažeidimams ir šiurkštumui.

PHARMACERIS E intensyvus lipidus atkuriantis mišinys 3in1 EMOTOPIC – tai net trys priemonės viename buteliuke! Tai emulsija-emolientas, skirtas praustis vonioje, valomasis kūno prausiklis ir lipidus atkuriantis kūno kremas.

Šis unikalus mišinys reguliuoja epidermio regeneracinius procesus, sumažindamas stiprų pleiskanojimą. Didelis lipidų (18 proc. turinio) ir emolientų (32 proc. turinio) kiekis atkuria tarpląstelinės jungiamosios medžiagos lipidų atsargas, sustiprina epidermį ir užtikrina tinkamą jo fiziologinį vientisumą. Rapsų ir kanapių aliejai ramina odą, malšina niežulį ir yra veiksmingi prižiūrint odą nuo lėtinio sausumo ir atopinio dermatito, pailgina atoslūgius tarp paūmėjimų. Ši priemonė greitai susigeria, nepalieka lipnaus sluoksnio ant odos.

Rekomenduojama probleminei sausai ir į įvairias egzemas (atopinę, kontaktinę, alerginę, žvynelinę) linkusiai, taip pat niežtinčiai odai. Tinka bet kokio amžiaus žmonėms. Rekomenduojama naudoti odos ligų gydymo metu (pvz., gydant vietiniais steroidais) ir po jo, kad oda neišsausėtų ir būtų išvengta atopinio dermatito.

PHARMACERIS E raminamasis ir minkštinamasis kūno kremas emolientas EMOTOPIC padeda mažinti odos dirginimo ir niežėjimo pojūtį. Kremą rekomenduojama naudoti kasdienei sausos, jautrios, atopinės odos priežiūrai ir apsaugai, jei yra būdingas dirginimo pojūtis ir alerginės reakcijos, kurias sukelia žalingi aplinkos veiksniai.

Maitinančių ir raminančių odą rapsų ir kanapių aliejų, kurie žinomi kaip malšinantys odos niežėjimą, deginimo pojūtį ir uždegimą, derinys efektyviai veikia lėtinę sausą ir atopinę odą. Šios sudedamosios medžiagos sugrąžina komforto jausmą įtemptai, šiurkščiai ir sudirgusiai odai. Kremas sumažina odos pleiskanojimą, lupimąsi ir sausumo simptomus, sušvelnina odos paviršių. Lipidai, supanašėdami savo sandara ir struktūra su natūralia hidrolipidų danga, kartu su avokadų aliejumi ir vitaminu E suteikia odai esminių maitinamųjų medžiagų ir pastebimai suminkština epidermį.

PHARMACERIS E lipidus atkuriantis kremas veidui ir kūnui EMOTOPIC rekomenduojamas naudoti esant labai sausai, jautriai ir atopinei odai, kuriai būdingas dirginimo pojūtis, nedideli pažeidimai ir paraudimas, niežėjimo arba deginimo pojūtis. Turtingas emolientų mišinys pagerina apsauginį odos barjerą ir užtikrina jo tinkamą funkciją. Kremas suteikia ilgalaikį drėkinimą odai ir atkuria lipidus jau po pirmo panaudojimo sumažėja odos diskomforto, šiurkštumo, sausumo pojūtis.

****

Užpildykite anketą ir laimėkite PHARMACERIS EMOTOPIC priemonę. Trims laimingiesiems gelis bus išsiųstas į namus.

Laimėtojai

Aušra Babraitienė
Edita Šiuškutė
Eglė Murzaitė

Užsakymo nr.: PT_73063160

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis