Pratimas, padėsiantis pagerinti organizmo kraujotaką, sureguliuoti kraujo spaudimą

Šį straipsnį skiriame visiems tiems, kuriuos kankina hipotenzija – žemas arterinis kraujo spaudimas.

Juosmeninėje stuburo dalyje esantis „blokas“ stabdo kraujo ir limfos cirkuliaciją organizme. Esant žemam kraujo spaudimui, pastaroji aktyvesnė apatinėje kūno dalyje, o esant aukštam kraujo spaudimui, priešingai, – viršutinėje. Tokiu atveju, mūsų smegenyse nuolatos yra kraujo deficitas, ką jau kalbėti apie veidą – negaudami reikiamo „maitinimo“, džiūsta jo raumenys. Tikėtis gerų rezultatų veide, kai organizmo skysčių apykaita aktyvi tik apatinėje kūno dalyje, – neverta.

Organizme atviras kelias turi būti ne tik kraujotakai, bet ir energijai. Vidinės energijos tekėjimo ir kraujotakos sąsaja labai glaudi. Jei energija laisvai „keliauja“ po organizmą, tada kraujotaka yra taip pat aktyvi.

„Nulinė gracitacija“ – pratimas, kuris labai svarbus žmonėms, siekiant rezultatų ir balansuojant visą organizmą. Taigi šio pratimo dėka šalinsime stuburo juosmeninėje dalyje esantį „bloką“, „atverdami“ kelią laisvai energijos ir kraujotakos tėkmei.

„Nulinė gravitacija“

Atsistokite taip, jog kojos būtų pečių plotyje, šiek tiek pritūpkite. Jauskite, jog viso kūno svoris yra tolygiai pasiskirstęs, o abi pėdos yra vienoje linijoje.

1 fazė

Suimkite rankas prieš save, o galvą nuleiskite žemyn. Prispauskite smakrą prie krūtinės, pečius priartinkite link centro. Iškvėpkite. Suapvalinkite stuburą, visą viršutiniąją kūno dalį leiskite žemyn, o dubenį kelkite į viršų. Stenkitės išlaikyti vertikalią liniją tarp uodegikaulio ir kaktos. Krūtinės ir pilvo raumenys turi būti suspausti. Įsivaizduokite, jog stengiatės priartinti uodegikaulį link kaktos, taip ištempdami stuburo juosmeninės dalies raumenis. Tokioje padėtyje būkite trisdešimt sekundžių.

Perėjimas į 2 fazę

Po to pereikite į antrą fazę – rankas delnais į viršų laikykite ties keliais. Su įkvėpimu pradėkite tiesti kojas ir rankas kelkite į viršų iki krūtinės. Jūs turite sutelkti dėmesį į įkvėpimą ir įsivaizduoti, kaip stuburu energija kyla aukštyn.

"Revitonica" nuotr.

1 fazė, perėjimas į 2-ą

2 fazė

Giliai įkvėpkite. Kiek galite pakelkite pečius į viršų. Atsargiai atloškite galvą. Mentis krūtinės aukštyje stumkite atgal, stengdamiesi priartinti jas vieną prie kitos. Pirštus, delnais į viršų, ištempkite. Išrieskite sėdmenis. Kojos išlieka pradinėje padėtyje (pritūpus). Dubenį ir pakaušį išlaikykite vienoje vertikalioje linijoje. Tokioje padėtyje būkite trisdešimt sekundžių. Šioje padėtyje atlikite gilesnius įkvėpimus. Po to iš lėto pereikite į trečią fazę.

3 fazė

Grįžtame į 1 fazę ir iškvepiame.
Giliai įkvėpkite ir ištempkite nugaroje esančius stuburo krūtininės ir juosmeninės dalies raumenis. Tokioje padėtyje būkite penkias – dešimt sekundžių. Kontroliuokite, jog kakta ir uodegikaulis būtų vienoje vertikalioje linijoje. Grįžkite į pradinę padėtį, iškvėpkite. Atlikite galinės kaklo dalies raumenų patempimą: rankas sunerkite po pakaušiu ir įtempkite raumenis. Tokioje padėtyje būkite penkias sekundes.

"Revitonica" nuotr.

2,3 fazės

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis