Sveikuoliškas pyragas. Avižinių dribsnių pyragas su varške

Paįvairinimui šį kartą noriu pasidalinti pyrago receptu, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikas, jokio pridėtinio cukraus ar miltų!

Improvizacija virtuvėje pasiteisino, bekepant namai paskendo apelsinų aromate! Net ir tėčiui, kuris į mano tokius sveikuoliškus receptus žiūri šiek tiek kreivai, valgė ir „nesispyriojo“, o paskui net paklausė, ar dar liko?

Reikės:

apie 350 g avižinių dribsnių ( trečdalį jų susmulkinau iki miltų);
apie 230 g liesos varškės;
1 kiaušinio ir 2 baltymų;
2 v.š. natūralaus jogurto;
1 v.š. chia sėklų;
2 v.š. linų sėmenų ;
2 v.š. kviečių sėlenų;
2 bananų;
1 nedidelio apelsino;
2 a.š. cinamono;
4 kvadratėlių juodojo šokolado.

Eiga:

* Į nedidelį indelį supilame natūralų jogurtą , suberiame chia sėklas, linų sėmenis ir kviečių sėlenas, paliekame išbrinkti. Maisto smulkintuvu (blenderiu) susmulkiname apelsiną (su žieve, prieš tai gerai nuplauname), bananus bei šokoladą.

sokiaivirtuveje.lt nuotr.

* Gautą masę pilame į avižinius dribsnius, dedame varškę, cinamoną bei išplaktus kiaušinius, viską gerai išmaišome. Įmaišome natūralaus jogurto masę. Paliekame pastovėti apie 10-15 minučių.

sokiaivirtuveje.lt nuotr.

* Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Nebūtina dėti chia sėklų, sėmenų ir sėlenų, vietoje jų galima dėti razinas, riešutus ir panašiai. Jei neturite blenderio, vietoje apelsino galite dėti tarkuotus obuolius, o bananus sutrinti šakute.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis