Julijos virtuvė. Cinamoninės bandelės ir bandelės su aguonomis

Vienas mano mėgiamiausių kepinių, sujungiantis sodrią tešlą su kvapniais įdarais. Nebijokite duoti laisvės savo fantazijai ir eksperimentuodami su įvairiais ingredientais kurkite puikius įdarus bandelėms.

Paruošimo laikas: 1 val. neaktyvus + 15 min. aktyvus + 1 val. kepimas (2 x 30 min.) = 2 val. 15 min.

1 stiklinė – 250 ml

Ingredientai

Tešlai:

1 kg miltų
550 ml drungno pieno, riebesnio
150 g smulkaus cukraus
160 g nesūdyto sviesto
45-50 g šviežių mielių arba 15 g sausų mielių
1 vidutinio dydžio kiaušinis
1/2 arb.š. malto kardamono
1 valg.š. cinamono
1/2 arb.š. druskos

Cinamoniniam-abrikosiniam įdarui (pakanka pusei tešlos kiekio):

150 g smulkaus ir lipnaus šviesiai rudo cukraus
50 g nesūdyto sviesto, minkšto, kambario temperatūros
3 valg.š. cinamono
5 valg.š. abrikosų džemo

Aguoniniam įdarui (pakanka pusei tešlos kiekio):

1 stiklinės aguonų
50 g nesūdyto sviesto, minkšto, kambario temperatūros
7 valg.š. smulkaus ir lipnaus šviesiai rudo cukraus

Kiaušinio plakiniui:

1 vidutinio kiaušinio
šlakelio pieno

Kaip gaminti:

* Paruoškite tešlą. Mažame puodelyje ištirpinkite sviestą ir leiskite jam ataušti. Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus su cinamonu, kardamonu bei druska. Dideliame dubenyje sumaišykite mieles su šiltu pienu, cukrumi, sviestu, kiaušiniu bei truputėliu miltų mišinio. Supilkite likusį miltų mišinį ir užmaišykite tešlą iki viskas gerai išsimaišys. Minkykite rankomis arba stacionaraus mikserio pagalba. Suformuokite tešlos kamuoliuką ir įdėję į miltuotą dubenį uždenkite virtuviniu rankšluosčiu. Palikite pakilti 1 valandą, kol tešla padvigubės.

J. Steponavičiūtės nuotr.

* Tešlą paspauskite, padalinkite į dvi dalis ir perkelkite vieną dalį ant miltuoto stalviršio. Iškočiokite ploną pailgą stačiakampį, maždaug 70 x 25 cm. Sumaišykite cinamoną su cukrumį. Tešlą ištepkite minkštu viestu, tuomet abrikosų džemu ir apibarstykite cinamoniniu cukrumi. Paspausdami suvyniokite tešlą į gana ploną ilgą ritinį. Formuokite bandeles pjaudami įstrižai, kaskart vis į kitą pusę. Turite gauti bandutes, kurios būtų panačios į trikampius nupjautomis viršūnėmis. Kiekvieną bandutę su pirštu paspauskite per vidurį ir sulipinkite viršutinio tešlos sluoksnio kraštus – tuomet bandelės įgaus gražią formą ir puikiai matysis įdaro sluoksniai. Aptepkite kiaušinio plaukiniu ir pašaukite į 200°C orkaitę, kepkite apie 30 minučių, kol gražiai paruduos.

J. Steponavičiūtės nuotr.

* Paruoškite aguoninį įdarą: Verdančiu vandeniu nuplikykite aguonas, palikite pastovėti kelias minutes, tuomet nukoškite. Sumalkite aguonas naudodami kavamalę ir sumaišykite su cukrumi. Iškočiokite antrą tešlos stačiakampį, 70 x 25 cm. Tešlą ištepkite minkštu viestu, tuomet aguonu mišiniu. Paspausdami suvyniokite tešlą į gana ploną ilgą ritinį. Formuokite bandeles pjaudami įstrižai, kaskart vis į kitą pusę. Turite gauti bandutes, kurios būtų panačios į trikampius nupjautomis viršūnėmis. Kiekvieną bandutę su pirštu paspauskite per vidurį ir sulipinkite viršutinio tešlos sluoksnio kraštus. Aptepkite kiaušinio plaukiniu ir pašaukite į 200°C orkaitę, kepkite apie 30 minučių, kol gražiai paruduos.

J. Steponavičiūtės nuotr.

* Kiekvienam įdarui Jums reikės dviejų kepimo skardų.

J. Steponavičiūtės nuotr.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis