Lietuvoje įkurta asociacija nusižudžiusiųjų artimiesiems

2015 metų rugsėjo 8 dieną Lietuvoje įkurta asociacija „Artimiems“ (toliau – asociacija), siekianti suburti nusižudžiusių artimuosius, skatinti nebijoti kalbėtis ir padėti vieni kitiems išgyventi skaudžias netektis.

Pagrindinis asociacijos tikslas – vienyti artimo savižudybę patyrusius asmenis, atstovauti jų interesams, šviesti visuomenę ir mažinti stigmą, susijusią su netektimi dėl artimo savižudybės.

Artimiesiems dažnai kyla įvairių jausmų ir klausimų apie kuriuos sunku ar gėda kalbėtis, nedrąsu ieškoti pagalbos.

Asociacijos kūrėjai, patys patyrę artimo savižudybę, iki šiol dalyvavo, organizavo savitarpio pagalbos grupę, kur galima atvirai dalintis savo jausmais su tais, kurie išgyvena tą patį. „Savo istorijose atrandame ir panašumų, ir skirtumų, atpažįstame išgyvenamus jausmus, išklausome, atliepiame. Suprasti tokios netekties skausmą gali tik tą patyręs žmogus, todėl grupės susitikimai padeda išgyventi artimo savižudybę ir išmokti gyventi su savo nauja istorija,“ - sako viena iš asociacijos įkūrėjų Jovita Galeckaitė.

Asociacija jau bendradarbiauja su „Jaunimo linija“, Vilniaus verslo kolegija, psichologais ir kitomis organizacijomis, kurios prisideda prie kuriamos gyvybės kultūros Lietuvoje, efektyvesnės socialinės ir sveikatos politikos, susijusios su savižudybių prevencija bei pagalba nusižudžiusių artimiesiems.

Asociacijos nariai kviečia visus patyrusius artimo savižudybę prisijungti prie vieningos bendruomenės, kur net nepažįstamas žmogus gerai supranta kito skausmą ir gali tapti labai artimas.

Daugiau: artimiems.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis