Avokado kaukės veidui ir plaukams

Nutariau padėti po vasaros nušiurusiems plaukams. Nors įvairių plaukų priežiūros priemonių pasiūla nemaža, visada mėgstu išbandyti liaudiškus receptus. Aptikau porą receptų - kaukių veidui ir plaukams - ir juos išbandžiau. Rezultatu likau itin patenkinta!

Spindintiems ir skaistiems plaukams:

1 bananas
1 prinokęs avokadas
2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus

Ingredientus sumaišykite ir įmasažuokite į plaukus nuo šaknų iki pačių galiukų, kol viskas pasiskirstys ant plaukų. Tuomet atsipalaiduokite ir palaukite 30 minučių. Plaukus išplaukite šampūnu ir išskalaukite obuolių actu. Nepamirškite perskalauti drungnu vandeniu - tada plaukai bus purūs ir spindintys.

Drėgmės ir švytėjimo veido odai suteikianti kaukė

1-2 prinokę avokadai
1 šaukštas medaus
1 arb. šaukštelis obuolių acto

Ingredientus sumaišykite dubenyje. Kaukės mišinį reikia tepti ant veido ir palaukti 15 minučių. Susitelkite į savo kvėpavimą ir apsipalaiduokite, kol kaukėje esančios naudingos medžiagos įsigers į jūsų odą.

Vėliau veidą nuplaukite vėsiu vandeniu ir švelniai nusausinkite drėgnu rankšluosčiu. Patepkite kremu.

Shutterstock nuotr.
Svarbu žinoti, jog adovadas turi gausybę vitaminų, mineralų, baltymų ir angliavandenių, kurie skatina odos ir plaukų regeneraciją, kovoja su smulkiomis raukšlėmis, todėl puikiai tinka kaukėms. Į žodį actas žiūrime atsargiai, tačiau obuolių actas – puiki gydymo ir kosmetikos priemonė. Jis praturtintas įvairiais mikroelementais, kuriuose - daugiau nei 30 žmogaus organizmui svarbių vitaminų. Obuolių acto pH artimas odos pH, tad jį naudoti tikrai patikima ir patartina. Nuvargusius, lūžinėjančius plaukus patartina po plovimo perskalauti obuolių actu. Juo nuvalius veido oda atrodys lygi, švelni ir atgaus gyvybingumą. Tinka visų tipų odai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis