Patarimai: odos priežiūra šaltuoju metų laiku

Žiema - jau kieme. Kaip prižiūrėti odą, kad šaltis ir žvarba jai nepakenktų.

„Mūsų oda lyg veidrodis – atspinti sveikatos būklę. Vien išorinėmis odos priežiūros priemonėmis nesukursime ilgalaikio, sveiko grožio. Išorinės priemonės veikia odos paviršinį sluoksnį, o vidinius sluoksnius veikia gyvenimo būdas: fizinis aktyvumas, subalansuota mityba, ramus miegas ir harmoninga aplinka. Ypatingo spindesio išvaizdai suteikia pozityvus mąstymas – visur galima įžvelgti pamoką, kitokį požiūrį ar tiesiog gyvenimo žaismą,“ – sako sveikos „Marmozel“ kosmetikos kūrėja Vilma Žmakova.

Prausikliai

Muilą ir kitus putoklius naudokite kuo rečiau, nes jie šarmina odą. Kasdienai pakanka praustis vandeniu, kartais švelniai pasimasažuoti kempine. Jeigu nepažeisime apsauginio odos sluoksnio, ji pati puikiai sugebės šalinti negyvas paviršines ląsteles, nešvarumus, bus sveika ir graži.

Rinkitės natūralų švelnų muilą, kurio sudėtyje yra nerafinuotų aliejų, ypatingai odą tausoja muilas, turintis sviestmedžių sviesto – oda lieka lyg kremu dengta.

Vakare valyti odą galima vandeniu ir aliejumi. Tam tinka sunkesni aliejai, pvz., simondsijų, ar iš aliejų ir hidrolatų (tinka ir žolelių nuovirai) pagamintas veido valiklis. Jis lengvai nuvalo makiažą, nešvarumus, net blakstienų tušą, gaivina. Augalų vandenys tausoja ir drėkina odą, aliejus „suriša“ vandenyje netirpstančius nešvarumus ir juos nuvalo, maitina odą.

Šveitikliai

Jei oda pleiskanoja, reikia lengvai, švelnia kempine ar avižiniais miltais, moliu ar žolelių pudra nušveisti negyvas ląsteles ir tik tuomet gausiai sudrėkinti drėkikliu ar žolelių nuoviru ir pamaitinti tausojančiu riebesniu kremu ar aliejumi. Nepiktnaudžiaukite odos šveitimu, pakanka tai atlikti 1-2-3 kartus per mėnesį.

Vieną ar keletą kartų per mėnesį (sveikai odai rečiau, probleminei – dažniau) verta odą papildomai valyti, prisodrinti naudingųjų vitaminų, mineralų – naudoti molio ar augalines, vaisines kaukes. Įvairių rūšių molis (baltas, Gasulo, raudonas, žalias) puikiai tinka veidui, kūnui, netgi plaukams plauti.

Drėkikliai

Jei daug laiko praleidžiate patalpoje, kur oras sausas, pajutę odos sudirgimą (sausumą ar karštį) apipurkškite veidą drėkikliu iš hidrolatų, galima ir ant makiažo. Hidrolatai drėkina, turi priešuždegiminių, raminančių savybių, taip pat gaivina ir tonizuoja. Tik sudrėkinę nebėkite iškart į vėsų orą. Jeigu to nepakanka, kad oda nurimtų, vadinasi, trūksta apsaugos – riebalų, t.y. kremo ar aliejaus.

Kremai, aliejai

Grynus aliejus, natūralius kremus būtina tepti ant drėgnos veido ar kūno odos, nes tik tokiu būdu susidaro emulsija, kuri lengvai susigeria, padeda išlaikyti drėgmę gilesniuose odos sluoksniuose ir saugo nuo temperatūros pokyčių, oro taršos.

Tepant ant drėgnos odos lengva pajusti, ar reikia riebiau, ar lengviau – nesibaiminti blizgesio, nesutepti drabužių. Skirtingai nuo pramoniniu produktų, natūralių, sveikų priemonių reikia labai nedaug (visam kūnui pakanka 5 mililitrų (arbat. šaukštelio) aliejaus). Jeigu aliejus, kremas blizga ant odos ilgiau nei 5 minutes – padauginote. Jeigu akimirksniu susigėrė, tepkite dar viena sluoksni – oda ištroškusi tikro maisto.

Žiemos vakarą rekomenduojama gausiau drėkinti odą hidrolatais, tepti lengvesniu kremu, aliejumi, o dieną tepti riebesniu, nuo šalčio saugančiu maitinamuoju kremu ar aliejumi. Visgi, jeigu lauke beveik nebūnate, gyvenate „namai – automobilis – darbas – automobilis – namai“ ritmu, ir dieną naudokite lengvesnius kremus.

Sausai, jautriai odai patiks lengvas abrikosu branduolių aliejus su tausojančiu, jauninančiu, riebiu avokadų aliejumi. Drėkinimui – atkuriančiai veikiantys rožių ar gauruotųjų švitrūnų hidrolatai.
Riebiai, beriamai odai tiks lengvas graikinių arba lazdyno riešutų aliejus su trupučių gerai regeneruojančiu bei padedančiu odai valytis puiklapių aliejumi. Drėkinimui – priešuždegiminis ramunėlių arba poras sutraukiantis čiobrelių hidrolatai.

Brandžiai odai tinka universalusis migdolų aliejus su ląstelių atsinaujinimą skatinančiu erškėtuogių aliejumi. Odos tonusui ir skaistumui palaikyti drėkinkite morkų sėklų arba rožių hidrolatais.

Rimtai apsaugai nuo šalčio

Daugiau laiko praleidžiant gryname ore praverstų truputis sviestmedžių sviesto arba kremai su sviestmedžių, mangų sviestu, kakavos sviestu ar lietuvišku bičių vašku. Riebų apsauginį kremą naudokite kūrybingai – kai šalta, tepkite gausiau, galite ir pablizgėti, kai šilčiau – tepkite mažiau kremo. Riebių kremų pakanka labai nedaug, todėl norint tolygiai paskirstyti, pradžioje paskirstykite tarp delnų, tik tuomet ant veido ir būtinai ant sudrėkinto drėkikliu arba žolelių nuoviru. Būtent riebūs kremai kuriami be poras kemšančių emulsiklių arba naudojant jų itin mažai. Kūnui ir rankoms naudokite priemones su sviestmedžiu, kakavos sviestu, trupučiu kokosų sviesto. Vien kokosas nėra tinkamas šaltuoju sezonu, nes turi daug drėgmės, todėl geriau veikia jo deriniai su sunkesniais aliejais, sviestais.

Kai lauke spaudžia šaltukas, sielą maloniai šildo ir natūralūs aromatai. Savaime traukia kvapai, kuriuose gausu prieskonių, pavyzdžiui, cinamono, juodųjų pipirų, kvapiųjų šalavijų, su trupučiu džiaugsmo iš bergamočių ar apelsinų eterinių aliejų. Žiemą taip pat norisi saldumo, kuriuo pasižymi jazminaičių, kvapiųjų kanangų žiedų, melsvųjų stirakų dervos, santalų eteriniai aliejai. Uždekite smilkalą ar aromatinę žvakelę, pasikvėpinkite riešus natūraliais aliejiniais ar vaškiniais kvepalais ir mėgaukitės žiemos grožiu.

Dalyvaukite konkurse ir laimėkite veido priežiūros priemonių, tinkančių žiemą.

Dalyvaukite konkurse ir laimėkite veido priežiūros priemonių, tinkančių žiemą.

Originalių dovanų bei idėjų, kaip šventėms papuošti namus, ieškokite PC VCUP parduotuvėse. Daugiau informacijos: www.facebook.com/CentrasVCUP

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis