Paprasti patarimai, kaip sukurti vaikams kalėdinę pasaką

Beveik kiekvienas mokyklinukas jau yra ištaręs liūdesį keliančią frazę „Kalėdų Senelio nėra!“. Vis dėlto, šiais informacijos ir interneto laikais kai kurie vis dar yra išsaugoję tą magišką švenčių paslaptį. Dalinamės, kaip kurstyti ugnelę ir sukurti vaikui tikrą Kalėdinę pasaką.

Bendraukite ir iki Kalėdų

Ištisi metai gal būtų kiek per daug, tačiau advento laikotarpis – pats tas mažiesiems bendrauti su Kalėdų Seneliu. Tegul laiškas būna ne vienas per metus, tegul vaikas susirašinėja su raudonkepuriu kasdien! Nekalbame apie laiškus, kuriuose prašoma dovanų. Tegul vaikas papasakoja savo dieną, nuotykius, nupiešia Seniui atvirutę (pvz.: „Sveikinu, liko tik dvi savaitės iki Kalėdų!“) ir taip toliau.

Medinis metalofonas – 49 Lt
"Ugnies spalvos" nuotr.

Šitaip vaikas ne tik džiaugsis radęs ypatingą bendravimo su Kalėdų Seneliu būdą, bet ir mokysis sklandžiai reikšti mintis, atras tikrų laiškų rašymo džiaugsmą. Žinoma, nereikia net minėti, kad Kalėdų Senelis turėtų atsakyti taip pat kasdien. Greičiausiai, jo laiškelis vietoje vaiko raštelio atsirastų magiškiausiu paros metu – naktį, o jei dar pasaldintas mėgiamu vaiko saldainiu...

Medinis traktorius su priekaba ir raidžių kubeliais – 68 L

Dar vienas variantas, turintiems mažiau laiko, – amerikietiškoji kojinė, į kurią Senelio elfai kas rytą įdeda po mažą lauktuvėlę – saldainį, žurnaliuką, kūčiukų saujelę ar mandariną. Vaikas rytais prieš darželį ne niurzgės, kad reikia anksti keltis, o šoks iš lovos ir pirmu taikymu bėgs tikrinti stebuklingosios kojinės!


Mediniai marakasai (2 vnt.) – 38 Lt

Kalėdų Senis vaiką gali prisiminti ir Advento pradžioje. Vieną rytą netikėtai rastas ypatingas kalendorius su kasdien atveriamais langeliais ir staigmena už kiekvieno jų ilgam pradžiugins kiekvieną vaikišką širdį. Kalėdų senelis taip pat gali palikti ir laiškelį apie tai, kad vaiką stebėjo ištisus metus ir už jo gražų elgesį nori Kalėdų laukimą padaryti įsimintiną – tegul kasdien atveria po langelį su staigmena.

Medinė gitara – 69 Lt
"Ugnies spalvos" nuotr.

Kalėdų rytą

Nesvarbu, ar Jūsų šeimoje dovanėlės po eglute atsiranda vakare ar po nakties, vaikas privalo tikėtis, jog jas padėjo ne mama ar tėtis, o tikras gyvas Kalėdų Senelis. Amerikoje gaji tradicija palikti pieno ir sausainių. Stiklinę ryte vaikas randa tuščią, o sausainį prakąstą – čia būta Senelio. Tradiciją galima sulietuvinti ir palikti aguonų pieno bei kūčiukų. Neabejojame, ta tradicij apatiks ir lietuviškajam Kalėdų Seneliui.

Pasidabruotas gausybės ragas – 79 Lt
"Ugnies spalvos" nuotr.

Jei prie stalo sėdate visa šeima, o dovanos „atsiranda“ dar vakare, vaikui išėjus iš kambario (į tualetą ar „padėti“ mamai virtuvėje), palikite balkone pora pėdsakų, kelyje link eglutės – truputį sniego, dovanas – po eglute ir trenkite lauko durimis. Subėgę į koridorių pamatysite, kad visi – namuose, o po eglute žiba dovanėlės – čia buvo Kalėdų Senis!

Sieninis medinis laikrodis su švytuokle (ir judančiomis akytėmis) “Pinokis” – 149 Lt/ 43.15 EUR
"Ugnies spalvos" nuotr.

Nemalonios radybos

Matyt, didžiausia tėvų baimė – ką daryti, jei kalėdinę dovaną vaikas randa dar gerokai iki švenčių. Nesinori pirkti naujos, o čia pat išduoti Kalėdų Senelio paslapties irgi nesinori. Nesijaudinkite – vaikai ne mažiau nei jūs nenori, kad išsisklaidytų ši magija. Galite tuoj pat sukurpti istoriją apie tai, kad Kalėdų Senelis žinojo, kad Kalėdų rytą jis privalo būti Australijoje pas mažą mergaitę, kuri kaip tyčia nikstelėjo koją. Nejau paliksime kitą vaiką be dovanėlių? Svarbiausia, kad Kalėdų Senelis taip pasitiki Jumis, kad patikėjo tokią rimtą užduotį – dovanos saugojimą ir teikimą!

Medinis traktorius su priekaba ir raidžių kubeliais – 68 L
"Ugnies spalvos" nuotr.

Kad būtų įtikinamiau, galite prie dovanos, kaip įrodymą, nuolat laikyti laišką „Miela Onute, didelio liūdesio kamuojamas turiu pranešti, kad šiemet per Kalėdas man nepavyks aplankyti Jūsų namo, todėl dovanas noriu perduoti iš anksto. Nenoriu liūdinti Petriuko, todėl prašau Tavęs... /.../ Jūsų Kalėdų Senelis“.

Sieninis medinis laikrodis su švytuokle (ir judančiomis akytėmis) “Zuikis” – 149 Lt/ 43.15 EUR
"Ugnies spalvos" nuotr.

Originalių dovanų bei idėjų, kaip šventėms papuošti namus, ieškokite PC VCUP parduotuvėse. Daugiau informacijos: www.facebook.com/CentrasVCUP

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis