Naujausiomis technologijomis galima ne tik sustabdyti plikimą, bet ir atauginti plaukus

Šukuosena – viena didžiausių žmogaus puošmenų, į ką pirmiausia atkreipiame dėmesį. Tad plaukų praradimas prilygsta didžiuliam stresui tiek moterims, tiek vyrams. Šiuolaikinės technologijos ir sparčiai žengianti į priekį medicina turi puikių naujienų linkusiems plikti. Naujausiomis technologijomis galima ne tik sustabdyti plikimą, bet ir atauginti plaukus.

Apie plaukų priežiūrą, plikimo priežastis bei naujausias gydymo tendencijas kalbamės su Medicinos diagnostikos ir gydymo centro gydytoja dermatovenerologe Irina Pugačiova.

- Kodėl vieni žmonės nuplinka, kiti – ne? Ar tai lemia genai?

- Yra žmonių, kurie genetiškai linkę plikti, o yra žmonių, kurių plaukai slenka dėl ligų ar netgi nuo stresinių situacijų – tai vadinamas reakcinis slinkimas.

- Kokią reikšmę mūsų plaukams, tiksliau, jų būklei ir kiekiui, turi mūsų gyvenimo būdas bei mityba?

- Žmonės, kurie badauja arba maitinasi nesubalansuotai, kurie turi miego sutrikimų arba priversti dirbti naktį, visada pastebės, kad pagausėjo plaukų slinkimas arba netgi prasidėjo plikimas.

- Kokiomis ligomis sergant dažniausiai nuplinkama? Gal plikimas yra kai kurių ligų signalas?

- Labai dažnai slenka plaukai žmonėms, sergantiems mažakraujyste, kai kraujyje trūksta geležies, folio rūgšties. Taip pat kai yra sutrikusi skydliaukės funkcija arba pakinta lytinių hormonų kiekis kraujyje. Plaukai ima slinkti ir organizme trūkstant vitamino B12 ar Cinko.

Plaukai gali išslinkti židiniais žmonėms, sergantiems galvos plaukuotosios dalies grybeline liga, žvyneline, jei negydomas seborėjinis dermatitas. Taip pat gali pasitaikyti sergantiems depresija ar kitomis psichinėmis ligomis.

- Ar plinka tik vyrai, ar ir moterys? Ar visada pagrindinis plikimo faktorius yra amžius?

- Reakcinis plikimas pasitaiko ir moterims, ir vyrams, netgi vaikams dėl kažkokių ligų arba po stresinių situacijų.

- Ar netinkama plaukų priežiūra ir priemonės gali paskatinti plikimą?

- Labai svarbu tinkamai prižiūrėti plaukus, plauti tinkamu šampūnu pagal odos tipą ir plauko būseną. Jei galvos oda yra riebi, pleiskanojanti, o plaukai dažyti ir sausi šampūną visada reikėtų rinktis pagal odos tipa ir jos problemą, o balzamą - pagal plauko būklę.

- Kokiomis šiuolaikinėmis priemonėmis galima sustabdyti plikimą ar net atauginti plaukus?

- Šiuolaikiniam plaukų slinkimo gydymui priklauso PRP procedūros ir mezoterapija.

Prp procedūros taikomos ir plaukų slinkimo prevencijai, ir praplikimo gydymui. Kadangi suaktyvinamos plaukų folikulų ląstelės, plaukai sustiprėja, nustoja slinkti, atauga nauji.
Procedūra mažai diskomfortiška ir minimaliai skausminga. Be to, yra labai saugi, nes naudojamas paties paciento kraujas, tai natūrali terapija, jokios alergijos, trumpas atsistatymo periodas ir tai – nechirurginis būdas.

Procedūros metu iš venos paimamas kraujas, iš kurio išskiriama trombocitais praturtinta plazma ir suleidžiama į probleminę sritį – tą, kurią norima atjauninti. Trombocitai išskiria tam tikrus augimo faktorius, kurie „įjungia“ natūralius odos atsinaujinimo ir gydymo mechanizmus, pagreitina sveikų odos ląstelių atsiradimą ir dalijimąsi.

Ši procedūra yra visiškai natūrali. Tai būdas paties kūno ištekliais priversti organizmą veikti 40% aktyviau.

PRP procedūros plaukų slinkimo atveju rekomenduojamos atlikti kursais: reikalingos bent 5 procedūros kas 3 savaites. Pakartoti reikėtų 1-2 kartus per metus.

Mezoterapija – tai yra nechirurginis plačiai estetinėje medicinoje taikomas metodas, kai į odą mažomis dozėmis sušvirkščiami įvairūs veikliųjų preparatų kokteiliai. Jų sudėtyje yra įvairios aminorūgštys, vitaminai, mineralinės medžiagos, antioksidantai, fileriai. Procedūros yra efektyvios ir išskirtinės – injekcijos yra taikomos įvairioms kūno vietoms, o veikliosios medžiagos iškart patenka į ląsteles, pamažu jas atnaujindamos ir regeneruodamos.

Procedūra atliekama naudojant specialius vienkartinius švirkštus ir vienkartines labai mažo skersmens adatas, kurios leidžia preparatus sušvirkšti greitai ir neskausmingai į tam tikrą gylį (iki 0,5-4 mm) bei užtikrina vienodą įvedamų medžiagų paskirstymą. Iš tiesų, procedūra yra mažai skausminga, beveik nėra šalutinio poveikio ir komplikacijų. Procedūra trunka apie 30 minučių. Reguliariai atliekant mezoterapijos procedūras, galima sustabdyti plaukų slinkimą.

- Ar tai saugios procedūros? Ar galimos komplikacijos?

- Procedūros yra saugios, beveik be kontraindikacijų. Be to, trunka labai trumpai ir joms nereikia jokio ypatingo išankstinio pasiruošimo.

Užsakymo nr.: PT_69648038

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis