Lieknėjimo projekto dalyvės vyro rezultatai – įspūdingesni nei žmonos

Pirmoji projekto „Aš galiu sulieknėti!“ dalyvė Živilė savo lieknėjimo kelią pradėjo sverdama 72 kilogramus. Praėjus kiek daugiau nei pusantro mėnesio jos svarstyklės rodo 64 kilogramus. Įkvėptas žmonos sėkmės „Nutriless“ lieknėjimo metodo ėmė laikytis ir jos 36 metų vyras Mantas.

162 kilogramus svėręs 193 centimetrų vyras vos per mėnesį sulieknėjo iki 147 kilogramų!

7 dienos – tik su pakaitiniu maistu

Vyras sako, kad pagavo pagreitį ir neketina sustoti. Jo tikslas – 110 kilogramų. Vyras juokauja, kad žmona jau grasina skyrybomis, jeigu jis iš tiesų tiek svers, tačiau Mantas įsitikinęs – jam tikrai pavyks pasiekti užsibrėžtą tikslą.

„Kai sulieknėsiu iki 110 kilogramų, tada vėl priaugsiu tiek svorio, kad žmona būtų laiminga. Mano tikslas yra įrodyti sau, kad aš galiu tai padaryti, o kai pasieksiu to, ko noriu, tada atsižvelgsiu ir į žmonos pageidavimus. Žinau tik viena – nebenoriu sverti tiek, kiek svėriau paskutiniuosius metus“, – sako Mantas.

Projekto organizatorių nuotr.

Kol Živilė dalyvavo lieknėjimo projekte, jos vyras labai ją palaikė ir pasakė sau, kad jeigu sutuoktinei pavyks – jis irgi bandys sulieknėti. Pamatęs stulbinamus rezultatus, kai žmona 42 dydžio drabužius iškeitė į 38, jis irgi pradėjo savo lieknėjimo kelią.

7 dienas Mantas visiškai atsisakė įprasto meniu ir maitinosi tik pakaitiniu „Nutriless“ maistu – kokteiliais ir kremine vištienos sriuba bei gėrė daug vandens. Maitintis jis stengėsi kas 3-4 valandas ir nei karto neleido sau nusižengti mitybos režimui.

„Esu kelis kartus bandęs pasilaikyti dietų, bet viskas labai greitai baigdavosi – alkis nugalėdavo. „Nutriless“ produktai man patiko tuo, kad išgėrus kokteilį ar suvalgius sriubą nesijaučiau alkanas, užteko ir jėgų, ir energijos. Nejaučiau visiškai jokio silpnumo ar irzlumo, o motyvaciją didino tai, kad per dieną vidutiniškai nukrisdavo po vieną kilogramą“, – pasakojo vyras.

Atsisakė alkoholio

Po 7 dienų Manto svarstyklės vietoje 162 kilogramų jau rodė 155 kilogramus. Vyras pamažu į savo valgiaraštį įtraukė produktus, kuriuos mitybos specialistas Artūras Sujeta buvo rekomendavęs jo žmonai.

„Vietoje įprastų porcijų dabar maitinuosi produktais, kurie telpa į saują, tokiais kaip vištienos krūtinėlė, daržovės. Šalia vištienos – jokių ryžių, jokių bulvių, majonezo ar kečupo kaip buvau pratęs. Valgyti stengiuosi dažnai, po nedaug ir reguliariai. Tris kartus per dieną tebevartoju „Nutriless“ produktus. Man labai patogu – susiplaku kokteilį, išgeriu ir jaučiuosi sotus, nekyla jokių minčių apie maistą“, – sako Mantas.

Asmeninio albumo nuotr.

Jis atsisakė ne tik nesveikų, kaloringų produktų, bet ir alkoholio. Vyras neslepia, kad didžiausia jo silpnybė buvo alus, tačiau Mantas atsisakė ir šio gėrimo.

„Savaitgalį atvažiavo draugas ir atsivežė alaus. Žiūri į mane didelėmis akimis, sako, netikiu, kad negersi. Bet negėriau. Apskritai, pastebėjau, kad alkoholio atsisakymas labai pakeitė mano gyvenimą. Anksčiau jeigu kildavo kokia problema, išgerdavau alaus, vyno ir atrodydavo, kad lengviau. Bet iš tiesų problemos niekur nedingdavo. Pajutau malonumą jas spręsti blaivia galva“, – džiaugiasi vyras.

Gyventi sveikai – pigiau

Be to, kad griežtai žiūri ką valgo, Mantas kasdien nueina po 10 tūkstančių žingsnių, o kartą per mėnesį jis užsibrėžė tikslą nužingsniuoti po 18 kilometrų.

„Jau ėjau vieną kartą, grįžau namo pūslėtomis kojomis. Iki šiol su tokiu pilvu nelabai galėjau sportuoti, o dabar jaučiu, kaip kasdien darosi vis lengviau. Anksčiau batus galėdavau užsirišti tik sėdėdamas, būtinai reikėdavo batų šaukšto, o dabar galiu laisvai susilenkti net ir stovėdamas ant vienos kojos“, – pasakoja Mantas.

Projekto organizatorių nuotr.

Aplinkiniai netruko pastebėti šeimos pokyčius. Živilė ir Mantas juokauja, kad jau pusę jų draugų laikosi „Nutriless“ mitybos režimo. Sutuoktiniai džiaugiasi, kad pagaliau ryžosi pokyčiams, nes abu mato, kaip keičiasi jų gyvenimo kokybė.

„Anksčiau neišlįsdavome iš kavinių, dabar daug gaminame namie. Būdavo nueini, prikerti kiniečių restorane, dar ant viršaus užpili alaus, grįžti namo pavargęs, krenti į lovą. Dabar mūsų gyvenimo būdas visiškai kitoks, esame žymiai energingesni. Šaldytuve neliko jokių nereikalingų produktų. Iš tiesų, sveikai maitintis yra žymiai pigiau. Seniau visko prisipirkdavome reikia ar ne, o dabar mūsų namuose yra tik tai – kas sveika“, – sako vyras.

Pasikeitė psichologija

Per visą laiką, kol lieknėja, vyras nei karto nebuvo susidūręs su silpnumo akimirkomis. Jeigu kartais ir kildavo mintis, kad gal ir norėtų ko nors sočiau pavalgyti, prisiminęs nueitą kelią, tuoj pat atsisakydavo tos minties.

„Aš esu labai valingas žmogus. Pasikeitė mano psichologija. Anksčiau valgydavau viską, kas papuola po ranka, o kai septynias dienas valgiau tik „Nutriless“ pakaitinį maistą, skrandis susitraukė, tiek daug maisto nebesinori. Kai matau, kad marškinėliai nebelipa ant pilvo, kai kasdien jaučiuosi tik geriau nebesinori sustoti“, – prisipažįsta Mantas.

Jam ypač patiko „Nutriless“ lieknėjimo metodas, nes jis padeda įveikti sunkiausią etapą ir ištirpdyti pirmuosius kilogramus. Pasak Manto, kai nesijaučia alkanas, irzlus, o svarstyklės kasdien rodo vis mažėjančius skaičius, atsiranda daugiau ir motyvacijos, ir pasitikėjimo savo jėgomis.

„Dažnai vyrai mėgsta sakyti, kad moterys turi rūpintis savimi ir būti gražios, o vyrams tai nėra svarbu. Tai aš galiu pasakyti, kad taip sako arba storuliai arba tie, kurie neturi problemų su antsvoriu. Kiekvienas žmogus nori būti gražus ir sveikas, o kilogramai nepuošia nei vieno“, – sako vyras.

Užsakymo nr.: PT_69802050

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis