Lieknėjimo projekto dalyvė Jurga: netikėjau, kad įsisprausiu į 38 dydžio suknelę

„Per savo gyvenimą lieknėjant esu išbandžiusi viską“, – prieš tris savaites projekto „Aš galiu sulieknėti“ pradžioje prisipažino 40 metų kaunietė Jurga. Moteris neslepia, kad iš pradžių buvo pakankamai skeptiška, o į projektą ją atvedė smalsumas.

Kai finalo dieną ji lengvai užsisegė 38 dydžio suknelės užtrauktuką neslėpė emocijų: esu labai laiminga!

Projekto organizatorių nuotr.

Pavyko išjudinti kilogramus

Jurga savo lieknėjimo kelią pradėjo sverdama 77 kilogramus. Pirmąsias 10 dienų ji laikėsi itin mažo kaloringumo „Nutriless“ mitybos režimo. Ji valgė tik pakaitinį maistą – „Nutriless“ kokteilius ir kreminę vištienos sriubą bei gėrė daug vandens.

Jurga – aktyvi moteris, todėl per dieną nueidavo daugiau nei 10 tūkstančių žingsnių, taip pat užsukdavo ir į sporto salę. Po 10 dienų ji jau pastebėjo pirmuosius rezultatus. Svoris nuo 77 kilogramų sumažėjo iki 73,5 kilogramų.

Projekto organizatorių nuotr.

„Nesakysiu, kad mano kelias buvo labai lengvas, nes kartais jausdavausi alkana. Žinau, kad tai yra daugiau psichologiniai dalykai, nes maistas man yra malonumas. Vartojant „Nutriless“ produktus man patiko tai, kad nejaučiau jokių šalutinių reiškinių, tokių kaip irzlumas, nuovargis ar silpnumas“, – pasakoja Jurga.

Likusias 11 dienų jos mitybos planas buvo papildytas kitais sveikais produktais, tačiau jame išliko ir „Nutriless“ kokteiliai bei sriubos. Jurgos suvartojamų kalorijų kiekis buvo palaipsniui didinamas nuo 900 iki 1200 kalorijų.

Projekto organizatorių nuotr.

Moters mitybos planas buvo kiek kitoks, nei prieš tai buvusių dviejų projekto dalyvių. Jurga yra vegetarė, todėl ir mitybos plane visai nebuvo gyvulinės kilmės produktų.

Paskutinę dieną užlipusi ant svarstyklių moteris pamatė džiuginančius skaičius – 72,5 kilogramus. Nors iki jos trokštamo svorio – 68 kilogramų dar šiek tiek trūksta, Jurga tikina, kad ir toliau sieks savo tikslo.

„Specialistai, kurie mane konsultavo sakė, kad optimaliausias mano amžiaus ir ūgio moters svoris – neviršijantis 70 kilogramų ribos. Džiaugiuosi, kad šio projekto metu vidinių riebalų kiekis sumažėjo 2,5 kilogramais. Man tai – puikus rezultatas“, – džiaugiasi moteris.

Amžius lieknėti – ne kliūtis

Komentuodamas Jurgos pokyčius mitybos specialistas Artūras Sujeta pabrėžė, kad visi pagrindiniai faktoriai nebuvo moters pusėje.

Projekto organizatorių nuotr.

„Jurga yra išbandžiusi daugybę dietų, jos organizmas yra pripratęs prie patiriamo streso, todėl kilogramai nekrenta taip sparčiai, kaip norėtųsi. Be to ji – brandesnio amžiaus, svorio pokyčius lemia ir hormoniniai svyravimai. Tačiau Jurga turi tikrai stiprią valią, todėl tikrai labai žaviuosi ja ir džiaugiuosi pasiektu rezultatu“, – sako A.Sujeta.

Pasak jo, vyresnėms moterims yra sunkiau numesti svorio, tačiau viskas yra įmanoma. Svarbiausia, turėti tikslą, laikytis specialistų rekomendacijų ir pasitikėti savo jėgomis.

Asmeninių trenerių portalo „Sporto birža“ įkūrėja Vlada Musvydaitė pasakojo, kad dirbi su Jurga jai buvo labai lengva. Moterys susipažino vasarą V.Musvydaitės organizuotoje suaugusiųjų stovykloje. Jos metu Jurgai pavyko sulieknėti nuo 80 iki 77 kilogramų.

Projekto organizatorių nuotr.

„Po stovyklos svorio kritimas sustojo. Džiaugiuosi, kad šiame projekte vėl pavyko išjudinti kilogramus. Tikrai abejojau ar man pavyks apsivilkti 38 dydžio suknele, bet dabar su ja iš tiesų jaučiausi puikiai. Esu patenkinta savo rezultatu, jaučiuosi graži“, – šypsojosi Jurga.

Stilistė, knygos „Spintologija“ autorė Agnė Gilytė moteriai parinko juodą klasikinę suknelę iš naujausios „Ivo Nikkolo“ kolekcijos. Stilistė sakė, kad dirbti su Jurga jai buvo labai įdomu, nes moteris turi savitą stilių ir tvirtą nuomonę.

Projekto organizatorių nuotr.

„Pirmojo susitikimo metu Jurga pasakė, kad pankės suknelių nenešioja. Tačiau vis tik pavyko rasti tokią, kuri jai tiko ir patiko. Vienintelė problema buvo – tilpti į ją. Jurgos figūros pokyčiai tikrai akivaizdūs. Jos kilogramai tirpo labai tolygiai, todėl išliko moteriškos proporcijos“, – komentavo A.Gilytė.

Per tris savaites ne tik tirpo moters kilogramai, bet ir dailėjo kūno linijos. Jurgos liemens apimtis sumažėjo 5, pilvo – 7, šlaunų – 5 centimetrais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis