Koks A. Valentaitės triukas norint gražiai atrodyti nuotraukose?

Šventinis įvaizdis pagal Astą Valentaitę.

Kokiomis stiliaus taisyklėmis kurdama šventinį įvaizdį vadovaujasi pati stiliste kartais dirbanti Asta Valentaitė?

Šventinių renginių maratonas įsibėgėja. Ar juose pamatysime jus, vilkiančią naują suknelę, įsigytą specialiai šventėms?

Gana aktyviai dalyvauju socialiniame gyvenime, tad kalėdinis laikotarpis būna gana aktyvus. Tačiau jo nesureikšminu, o puoštis stengiuosi visada. Nepuolu lakstyti po parduotuves ieškodama naujos suknelės – turiu pakankamai nemažą spintą (šypsosi).

Kokią aprangą renkatės šventėms?

Aprangą diktuoja renginio specifika ir aprangos kodas. Tačiau, pastebėjau, šiuo laikotarpiu norisi daugiau blizgesio, metalo spindesio, „gilesnės“ spalvos – ryškesnės violetinės ar raudonos. Jei vilkiu juodai, norisi ryškiau padažyti lūpas, tuomet renkuosi sodrų raudoną lūpdažį.

Jus retai kada renginiuose sutiksi vilkinčią kelnes. Esate tarsi sukurta vilkėti elegantiškas vakarines ar kokteilių sukneles. Mėgstate šį drabužį?

Ačiū už komplimentą (šypsosi). Iš tiesų sukneles labai mėgstu, jų turiu nemažai ir, ko gero, tikrai galėčiau save pavadinti suknelių moterimi. Kelnes mėgstu tik tampraus audinio, aptemptas, gerai priglundančias.

Moteris.lt montažas (T. Vinicko ir M. Jurkutės nuotr.)

Ką manote apie mažą juodą suknelę? Kiek jų kabo jūsų spintoje?

Man juoda spalva apskritai labai patinka, o maža juoda suknelė – tai nemirštanti klasika. Manau, ji turėtų būti kiekvienos moters spintoje. Šis drabužis nepakeičiamas, visada atrodo elegantiškai, jį nesunku atnaujinti pritaikant vis kitus priedus – žemakulnius ar aukštakulnius batelius, įdomesnes pėdkelnes ar išvis be jų, surišti plaukus į kuodelį ar pasipuošti žvilgančiomis garbanomis, ir pan. Prie jos tinka viskas. Tai tarsi bazinis stiliaus elementas, kurį telieka įvairiai „apžaisti“. Žinoma, svarbu pasirinkti tinkamo ilgio ir silueto.

Man maža juoda suknelė labai ir tinka, ir patinka, todėl spintoje jų turiu ne vieną. Kai kurios jų tarnauja kelerius metus – kartas nuo karto išvedu jas vėl „pasivaikščioti“ (juokiasi). Turiu įvairių juodų suknelių: aptemptą trumputę, megztą trikotažinę nuoga nugara, pabrėžiančią liemenį iki kelių. Pastebėjau, kad man labai tinka aptempta suknelė iki kelių ar šiek kiek žemiau – ji gerai priglunda, aptempia liemenį, figūra atrodo lyg gitara.

Moteris.lt montažas (M. Jurkutės ir J. Baliutavičiaus nuotr.)

Ar turite mėgstamiausią suknelę?

Prieš keletą metų įsigijau Juozo Statkevičiaus aptemptą kūno spalvos (nude) suknelę. Ji labai moteriška, gražiai „įrėmina“ figūrą ir pabrėžia kūno linijas, visada atrodo elegantiška. Su ja jaučiuosi seksuali ir moteriška. Ko gero, ją ir galėčiau pavadinti viena mėgstamiausių.

Ar prie suknelės derinate batelius? Ar kartais ryžtatės eksperimentams, pavyzdžiui, galėtumėte prie mažos juodos suknelės apsiauti plokščiapadžius balerinų batelius?

Turiu nerašytą taisyklę: jei ruošiuosi vakarėliui, būtinai aunuosi aukštakulnius. Yra tekę prie suknelės avėti lygiapadžius batelius, bet tokie atvejai labai reti (šypsosi). Man labai patinka aukštakulniai. Kasdien jų neaviu, pasipuošiu tik eidama į renginius ir vakarėlius. Aukštakulniai verčia pasitempti, ilgina siluetą, todėl moteris atrodo aukštesnė, grakštesnė ir netgi gražiau išeina nuotraukose (šypsosi).

Kokius papuošalus renkatės prie kokteilių ar vakarinės suknelės?

Papuošalų daug nenešioju, mano aprangoje jie nedominuoja. Papuošalus mėgstu santūrius, klasikinius, jų turiu nedaug ir nešioju nuo senų laikų – deimančiukai ausyse, keletas žiedų...

Kokiu aromatu kvepiate per šventes? Turite mėgstamus vakarinius kvepalus?
Aromatams esu ištikima. Kai atrandu tokius, kurie man patinka, kelerius metus nekeičiu ir kvepinuosi tik jais. Man patinka ryškūs, charakteringi, tačiau elegantiški aromatai. Kadangi man kiekviena diena – tarsi šventė, šiuo metu esu pametusi galvą dėl „Amouage“ kvepalų iš „Library Collection“, VI „opuso“. Jau gal aštuonis buteliukus sunaudojau (juokiasi). Šie kvepalai tinka ir dienai, ir vakarui, ir ypatingoms progoms, jo šleifas abejingų nepalieka.

Kvepalai „Amouage“ „Library Collection“ (op. VI), suknelė „Pietro Filipi“, auskarai „Coccinelle“, lūpų dažai „Pied de Poule“ („Dior“), bateliai „Jimmy Choo“
A. Lipštaitės koliažas (žurnalo „Moteris“ ir moteris.lt archyvo nuotr.)

Originalių dovanų bei idėjų, kaip šventėms papuošti namus ir pasipuošti patiems, ieškokite PC VCUP parduotuvėse. Daugiau informacijos: www.facebook.com/CentrasVCUP

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis