Pasakykite, ką skauda, ir pasakysiu, kokių problemų jūs turite gyvenime

Žinote, ką gausime sukryžminę mediciną su psichologija? Gausime stebėtiną dalyką – psichosomatiką! Tai tokia medicinos kryptis, kuri nagrinėja, kaip mūsų emocijos, baimės ir psichologiniai blokai veikia mūsų sveikatą.

Moksliškai įrodyta, kad mūsų vidiniai išgyvenimai ir jausmai perauga į fizines ligas. Taigi, ką mums gali papasakoti skaudamos vietos?

Galva

Jei dažnai arba nuolat skauda galvą – tai „skauda“ mintis, galvoje per daug informacijos arba per daug galvojame apie kažkokį klausimą. Galvą dažnai skauda žmonėms, kurių aukštas intelektas, kurie yra linkę užgniaužti savo emocijas. Ši problema liudija apie žemą savivertę ir baimę, vidinius priekaištus ir apie tai, kad žmogus viską slepia savyje.

Plaukai

Problemos su plaukais (plaukų slinkimas, nuplikimas, ankstyvas jų žilimas, negyvybingumas) nurodo stresą, bejėgiškumą ir neviltį. Problemų gali kilti, jei žmogus nuolat jaučia įtampą ir baimę. O tereikia tiek mažai – būti savimi, tikėti savimi ir aukštesnių jėgų pagalba. Kartais plaukų problemos būna reakcija į didelį ego, puikybę ir neįsisąmonintą nuoskaudą prieš Dievą.

Kaklas

Kaklas jungia protą (galva) su jausmais (kūnas). Jei kyla problemų, susijusių su kaklu, tai liudija, kad nėra dermės tarp proto ir jausmų. Metafiziniame lygmenyje tai reikėtų suprasti kaip tiltą tarp dvasinių ir materialių dalykų. Kaklo ligos liudija ir apie lankstumo stoką: žmogus bijo pasisukti, kad išgirstų tiesą už savo nugaros, ignoruoja situaciją vietoj to, kad ją išsiaiškintų. Kai skauda kaklą, galima pabandyti teigiamai palinksėti galva arba neigiamai ją papurtyti. Tai parodys, kokia jūsų problema – sakyti „taip“, ar sakyti „ne“.

Akys

Trumparegystė – toliaregiškumo stoka, ateities baimė ir nenoras matyti toliau savo nosies.

Toliaregystė – negebėjimas gyventi dabartimi, šia diena. Toliaregiškas žmogus per ilgai galvoja prieš darydamas tai, ką būtina padaryti, nesugeba pamatyti bendro vaizdo.

Daltonizmas – akis neskiria spalvų, viską mato pilkai. Byloja apie tai, kad žmogus nesugeba jausti gyvenimo džiaugsmo. Svarbu patikrinti reikšmę tos spalvos, kurią išstumia sąmonė.

Glaukoma – drumstis. Žmogus dabartyje kankinasi dėl praeities, nenori atleisti ir priimti praeities.

Dantys

Nesveiki dantys būna tų žmonių, kurie yra neryžtingi ir nepriima sprendimų. Sprendimus už juos priima kiti, o jie patys bijo, nemoka analizuoti gyvenimo situacijų. Krūminių dantų problemos liudija apie tai, kad jūs negalite priimti aplinkybių. Viršutiniai krūminiai dantys atsakingi už sprendimų priėmimą, o apatiniai – už atsakomybės prisiėmimą už savo sprendimus. Kairėje – asmeniniai dalykai, dešinėje – socialiniai. Dar yra nuomonė, kad problemos kairėje kūno pusėje nurodo bendravimo su motina problemas, dešinėje – su tėvu.

Burna

Burnos ertmės ligos, pavyzdžiui, stomatitas, susijusios su sielą graužiančiomis nuoskaudomis. Liežuvio prikandimas – kai save baudžiame už plepumą, skruostų prikandimas byloja apie nerimą, perdėtą savo paslapčių saugojimą. Burna susijusi su naujų idėjų priėmimu. Bet kokios burnos problemos byloja apie nesklandumus būtent šioje srityje.

Lūpos

Lūpos – mūsų jausmingos prigimties atspindys. Priklausomai nuo vidinių problemų, jose gali atsispindėti šie negalavimai:
Skilinėjimas – žmogų plėšo prieštaringi jausmai.
Lūpų kandžiojimas – kai save baudžiame su parodytą jausmingumą.
Herpesas – tas pats, kas ir lūpų kandžiojimas, bet daug rimtesnė forma.

Nugara

Nugara simbolizuoja gyvenimo atramą. Problemos su nugara byloja apie moralinės paramos stoką. Žmogus mano, kad nėra mylimas, arba yra priverstas slėpti savo meilę. Jei žmogus netenka gebėjimo judėti, reiškia, jis negali išreikšti meilės kitiems per veiklą. Jei problemos kairėje nugaros pusėje – meilės artimiesiems, jei dešinėje – pasauliui.

Juosmuo (strėnos)

Juosmuo – tai konfliktas. Kaltės jausmas. Dėmesys prikaustytas prie to, kas praeityje. Nugaros apačia susijusi su materialinėmis gėrybėmis, pinigais, partneriu, namais, vaikais, darbu, diplomais ir pan. Skausmas šioje srityje byloja apie tai, kad žmogus nori kažką turėti, kas pasijustų labiau pasitikintis savimi, bet nedrįsta apie tai prisipažinti nei sau, nei kitiems. Todėl jis yra priverstas viską daryti pats, viską užsikrauna sau ant kupros.

Sąnariai

Bursitas – nuslopinto pykčio tema. Žmogus siekia tobulumo visur, net smulkmenose. Jis neleidžia sau išreikšti pykčio, ir šis pyktis susikaupia sąnaryje.

Artritas – mintis, kad tavęs nemyli. Žmonės, kankinami artrito, paprastai yra labai teisingi žmonės. Jiems visada svarbiausias žodis „reikia“, jie viską daro lipdami per save, laužydami kelius. Jų vidinis kritikas labai stiprus.

Išnirimai. Jei žmogus dažnai išsinarina galūnes, tai reiškia, kad jis per daug leidžia savimi manipuliuoti.

Problemos su keliais – užsispyrimas, puikybė, užgniaužta baimė ir nenoras nusileisti.

Antsvoris

Jei žmogus niekaip negali atsikratyti antsvorio, jam reikėtų peržiūrėti savo vidinį pasaulį. Kūnas dažnai laiko nereikalingus kilogramus tam, kad apsigintų nuo išorinio poveikio. Žmogus jaučiasi visiškai bejėgis prieš sociumą ir gyvenimą apskritai. Kartais tai byloja apie užgniaužtą siekį įgyvendinti savo troškimą (-us). Žmonės, turintys antsvorio, vaikystėje ar paauglystėje dažniausiai patiria daug pažeminimų, pašaipų ir įžeidinėjimų savo adresu.

Blauzdos

Problemos su blauzdomis byloja apie gyvenimo principų konfliktus. Galbūt žlugo jūsų idealai, o gal norite kažko, kas prieštarauja jūsų moralinėms normoms. Blauzdos skausmas trukdo judėti pirmyn – eiti ar bėgti, todėl jis susijęs su jūsų požiūriu į ateitį ir jūsų gebėjimu gyvenime judėti pirmyn.

Skrandis

Gydytojai patvirtina, kad gastritas dažnai kyla nuo streso ir nervinio pervargimo. Skrandžio problemos byloja apie tai, kad jūs esate tarsi pakabintas (-a), jūsų gyvenime trūksta konkretumo, kartais aplanko pasmerktumo jausmas, tarsi nėra išeities. Skrandžio opa byloja apie pažeidžiamumą, baimę ir nesaugumą. Opa taip pat gali atsirasti dėl užgniaužto susierzinimo, kuris niekaip neišleidžiamas į išorę. Jei tokie žmonės išsakytų tau, kąs susikaupę, skrandžio opos nebūtų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis