Krūtų didinimas implantais – rezultatai priklauso ne tik nuo gydytojo, bet ir nuo jūsų

Nors grožio kanonai keičiasi gana dažnai, krūtų didinimas ir formavimas ne vienerius metus išlieka populiariausia plastine operacija. Ją renkasi ir norinčios didesnių krūtų, ir pageidaujančios pakoreguoti esamą ar po kūdikio maitinimo suglebusią krūtinę.

Į klausimus apie krūtų didinimą implantais atsako medicinos centro „Northway“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja Indrė Sakalauskaitė.

Implantai gali būti apvalūs arba anatominiai (dar vadinami lašo formos). Pastarieji išryškina apatinės krūtų dalies pilnumą, o apvalūs viršutinę krūtinės dalį išgaubia labiau, nei anatominiai. Implantų formą ir dydį plastikos chirurgai parenka kiekvienam individualiai – pagal norimą sukurti efektą ir kūno proporcijas.

Krūtinės didinimui siūlomi keli skirtingų užpildų implantai: hidrogeliniai, fiziologinio tirpalo ir silikono. Šiuo metu pasaulyje dominuoja silikoniniai. Tyrimais įrodyta, kad gamybos ir kokybės standartus atitinkantys silikoniniai implantai yra saugūs. Be abejo, kaip kūnas priims implantą, priklauso ir nuo paciento – kiekvieno organizmas į svetimkūnį reaguoja skirtingai.

Ypač svarbus pooperacinis laikotarpis. Jei nesilaikoma gydytojo rekomendacijų ir paskirto režimo, krūtinė gali deformuotis, prasidėti komplikacijos. Po operacijos speciali liemenėlė, padedanti suformuoti krūtų formą, segima apie mėnesį–du. Mėnesį arba porą reikėtų atsisakyti ir aktyvaus fizinio krūvio: svorių kilnojimo, bėgimo, plaukimo treniruočių, jogos, šokių pamokų ir panašios veiklos. Jei ruošiatės kelionei lėktuvu, nepamirškite, kad skirsti rekomenduojama praėjus bent 3 dienoms po krūtų didinimo operacijos. Kai kurie vis dar tiki mitu, kad turinčioms implantus skrydžio metu patirti slėgio pasikeitimai yra pavojingi, tačiau tokie slėgio pokyčiai implantams neigiamos įtakos nedaro. Taip pat nereikėtų skubėti po operacijos miegoti ant pilvo, tą galima daryti tik po mėnesio.

Dedant implantą gali būti atliekami pažasties, areolės pjūviai arba pjūvis po krūtimi. Pooperaciniu laikotarpiu, kai krūtys yra patinusios, speneliai gali būti skausmingi. Kai kurios moterys baiminasi, kad po krūtų didinimo implantais speneliai praras jautrumą. Taip gali nutikti gijimo laikotarpiu, tačiau po jo spenelių jautrumas atsistato.

Dažnai plastikos chirurgai sulaukia klausimų apie krūtų didinimo įtaką nėštumo laikotarpiui ir kūdikio maitinimui. Jei po metų kitų ketinate gimdyti, krūtų didinimą implantais rekomenduojama atidėti, yra tikimybė, kad po kūdikio maitinimo krūtų forma pasikeis ir ją vėl reikės koreguoti. Pasididinus krūtis implantais, maitinti naujagimį galima.

Nors plastinė chirurgija nuo pirmųjų operacijų pažengė labai toli, ir šiandien ne visoms rekomenduojama tobulinti krūtis. Į rizikos grupę įtraukiami asmenys, sergantys imunodeficito, onkologinėmis ligomis, taip pat tuberkulioze ar cukriniu diabetu. Šios operacijos siūloma atsisakyti jaunoms, dar nesubrendusioms merginoms, nes lytinio brendimo metu krūtinė dar nėra pilnai susiformavusi. Jei pacientei nėra 18 metų, operacija gali būti atliekama tik su tėvų sutikimu.

Paprastai implantai yra keičiami po 10-12 metų, tačiau pasitaiko atvejų, kad jų nereikia keisti ir ilgiau. Tai lemia skirtingi faktoriai, nuo implantų kokybės, chirurgo profesionalumo iki moters rūpinimosi savimi. Jei moteris patyrė labai stiprų fizinį smūgį, pavyzdžiui, nukentėjo avarijoje, yra galimybė, kad implantas sutrūks - tokiu atveju jį irgi reikės keisti.

Po krūtų didinimo patariama reguliariai tikrintis krūtis. Kartą per metus atlikti krūtų echoskopiją – ultragarsinį tyrimą. Kad implantais patobulintos krūtys džiugintų ilgai, svarbiausia yra paisyti chirurgo rekomendacijų, rūpintis savo sveikata, o pastebėjus pakitimus krūtyse, nesikuklinti ir nelaukti – konsultuotis su gydytoju.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis